Ένα από τα παλαιότερα και σημαντικότερα κειμήλια που συνδέονται άμεσα με την επίγεια ζωή του Ιησού Χριστού και διατηρούνται ακέραια μέχρι τις μέρες μας, είναι τα Τίμια Δώρα που οι τρεις μάγοι, καθοδηγούμενοι από το φωτεινό αστέρι, πρόσφεραν στο Θείο Βρέφος αμέσως μετά την γέννησή Του.

 

Επωφεληθείτε από την ανοιξιάτικη προσφορά μας, αποκλειστικά για τα ΚΑΠΗ, τους συλλόγους και τις ενορίες της Ελλάδας και απολαύστε μια μοναδική προσκυνηματική περιήγηση στο Άγιο Όρος μακριά από τον καυτό ήλιο και τη βοή των τουριστών του καλοκαιριού.

 

Ίσως λίγοι γνωρίζουν τα όσα θα παραθέσουμε παρακάτω, όσον αφορά το έθιμο του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το να μη γνωρίζουν κάποιοι τα ιστορικά στοιχεία του εθίμου αυτού σαφώς και δεν είναι κακό. Κακό, όμως, και μάλιστα μεγάλο είναι όταν ελαφρά τη καρδία και απερίσκεπτα, βαφτίζουν Ορθόδοξα Βυζαντινά έθιμα ως Βαυαρικά-βαρβαρικά!- ή και ό,τι άλλο νομίζει κανείς.

 

 

Ένα υπέροχο οδοιπορικό με θέμα τις κρουαζιέρες στο Άγιον Όρος προβλήθηκε, σε δυο μέρη, την Τετάρτη 20 και την Πέμπτη 21 Ιουνίου στο Star Channel και πιο συγκεκριμένα στην εκπομπή "Αλήθειες με τη Ζήνα". Η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ζήνα Κουτσελίνη ταξίδεψε με το επιτελείο της εκπομπής στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής όπου και επιβιβάστηκε στο πλοίο Καλυψώ της Calypso Cruises συμμετέχοντας στην προγραμματισμένη 3ωρη περιήγηση του πλοίου στο Άγιο Όρος.

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, κ. Igor Dodon, μετά την τριήμερη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και τις ανεκτίμητες εμπειρίες που έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της περιήγησης του στον κήπο της Παναγίας, αποφάσισε να παρουσιάσει την οικογένειά του και μερικούς από τους στενότερους φίλους του δώρο, προσκύνημα στον Κήπο της Παναγίας (Άγιον Όρος).