Κρουαζιέρα στο Άγιο Όρος για τον πρόεδρο της Μολδαβίας και την οικογένειά του με την Καλυψώ

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας, κ. Igor Dodon, μετά την τριήμερη επίσκεψή του στο Άγιον Όρος και τις ανεκτίμητες εμπειρίες που έχει κερδίσει κατά τη διάρκεια της περιήγησης του στον κήπο της Παναγίας, αποφάσισε να παρουσιάσει την οικογένειά του και μερικούς από τους στενότερους φίλους του δώρο, προσκύνημα στον Κήπο της Παναγίας (Άγιον Όρος).

Ο κ. Dodon ήταν πολύ ενθουσιασμένος με όλα όσα έζησε κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του και γι 'αυτό θέλησε να δώσει την ευκαιρία στο κοντινότερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον του και κυρίως στις γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν Το Άγιο Όρος, για να θαυμάσει κανείς, ακόμη και από απόσταση, την πνευματικότητα και την φυσική ομορφιά αυτού του τόπου, καθώς και να λατρεύουν μερικά από τα ιερά λείψανα που φυλάσσονται στα μοναστήρια για εκατοντάδες χρόνια.

 

 

Ο πρόεδρος της Μολδαβίας επέλεξε την εταιρεία μας Calypso Cruises για τον εαυτό του και την οικογένειά του για αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής και όλοι μαζί επιβιβάστηκαν στο ολοκαίνουργιο και μοντέρνο σκάφος μας "Calypso" για μια πεντάωρη κρουαζιέρα που σίγουρα θα ήταν αξέχαστη.

 

Σε περιοχές που προηγουμένως αποτελούνταν από σιδερένια κουρτίνα, ο πρόεδρος της Μολδαβίας κ. Ιγκόρ Δωδών αποτελεί πραγματικό ακρογωνιαίο λίθο της Ορθοδοξίας, αφού δεν διστάζει, όταν του δοθεί η ευκαιρία, να υποστηρίξει τη θρησκεία μας. Εξάλλου, ακόμη και κατά τις πρώτες ημέρες της εκλογής του, είχε καταγράψει το δείκτη του όταν στις δηλώσεις που είχαμε κάνει στη χώρα του, είχε αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Πιστεύουμε ότι χωρίς την Ορθοδοξία στη Μολδαβία, δεν υπάρχει μέλλον. Η Ορθοδοξία αποτελεί τα θεμέλια πάνω στα οποία βασίζεται το κράτος μας ».

 

Πριν από την κρουαζιέρα με την «Καλυψώ», ο κ. Δωδών είχε επισκεφτεί στο παρελθόν το Άγιο Όρος περιτριγυρισμένο από φίλους και συνεργάτες. Πρέπει να επισημανθεί ότι ο Πρόεδρος της Μολδαβίας ζήτησε να εισέλθει στο Άγιο Όρος με το σκάφος στην τακτική υπηρεσία όπως κάθε άλλος προσκυνητής.

 

Ο κ. Dodon ανέφερε χαρακτηριστικά σε ένα από τα σχόλιά του στους συνεργάτες του ότι είναι καλύτερο να περάσετε δύο ημέρες στο Άγιον Όρος, ένα περιβάλλον που χαλαρώνει την ψυχή σας, από 20 ημέρες διακοπές στη θάλασσα, αφού είναι ευλογία και δεδομένου ότι ένα μέρος όπως το Άγιον Όρος δεν υπάρχει σε κανένα σημείο του κόσμου.