ΔΡΕΝΙΑΑπέναντι ακριβώς από την Ουρανούπολη και ανατολικά της Αμμουλιανής βρίσκεται το σύμπλεγμα των νησίδων Δρένια, ή αλλιώς Γαϊδουρονήσια. Το σύμπλεγμα αυτό αποτελείται από 6 μικρά νησάκια, το μεγαλύτερο από τα οποία ονομάζεται Δρένια και είναι αυτό που έδωσε και την ονομασία του σε ολόκληρο το συγκρότημα των νησιών.

Στα Δρένια, τα οποία δεν είναι κατοικημένα, παλιότερα πήγαιναν μόνο οι κάτοικοι της Αμμουλιανής για να γιορτάσουν την Καθαρά Δευτέρα. Σήμερα είναι ένας τουριστικά οργανωμένος προορισμός με ομπρέλες, ξαπλώστρες, και μια ταβέρνα-αναψυκτήριο και αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες κάθε καλοκαίρι, που επιλέγουν τις καταπληκτικές παραλίες με τα πεντακάθαρα νερά για να κάνουν τα μπάνια τους.

Οι νότιες πλευρές των νησίδων αυτών είναι βραχώδεις και απόκρημνες, σε αντίθεση με τις βορινές όπου σχηματίζονται υπέροχες αμμουδιές. Μικροί κολπίσκοι, αμμώδεις παραλίες και εξωτικά γαλαζοπράσινα νερά συνθέτουν την εικόνα των νησίδων και τα καθιστούν έναν ξεχωριστό ταξιδιωτικό προορισμό για κολύμπι, χαλάρωση και αυθημερόν αποδράσεις.

Η επίσκεψη και το κολύμπι στα Δρένια είναι μια από τις δραστηριότητες που δεν πρέπει να χάσει κανένας από τους επισκέπτες της περιοχής. Με το πλοίο μας έχετε την δυνατότητα να περιηγηθείτε στα κρυστάλλινα νερά που περικλείουν τα 6 μικρά νησάκια του συμπλέγματος, να εξερευνήσετε τις "ιδιωτικές" παραλίες και να απολαύσετε το κολύμπι σας στις μαγευτικές παραλίες.

ΔΡΕΝΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ)

.