Κρουαζιέρα #5: Περιήγηση στο Άγιο Όρος με προσκύνημα Ιερών ΛειψάνωνΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ #5: Προσκυνηματική περιήγηση στο Άγιο Όρος με προσκύνημα Ιερών Λειψάνων. Αναχώρηση από Ουρανουπολη.

Μια μοναδική εμπειρία κρουαζιέρας στο Αγιώνυμο Όρος που συνδυάζεται με προσκύνημα Ιερών λειψάνων πάνω στο πλοίο. Μια ανεκτίμητη εμπειρία ζωής για όλους και ειδικά για τις γυναίκες που δεν έχουν τη δυνατότητα να εισέλθουν εντός του Αγίου Όρους.

Το να αντικρίζει κανείς τις ομορφιές του Αγίου Όρους καθώς πλέει κατά μήκος της Αθωνικής χερσονήσου, είναι από μόνο του μια μοναδική εμπειρία. Δεν είναι μόνο η θέα των μοναδικής αρχιτεκτονικής βυζαντινών μοναστηριών που παραμένουν αναλλοίωτα στο χρόνο για περισσότερα από 1000 χρόνια, ατενίζοντας αγέρωχα το Αιγαίο πέλαγος. Δεν είναι μόνο η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του ευλογημένου αυτού τόπου η οποία εντυπωσίασε, σύμφωνα με την παράδοση, ακόμη και την ίδια την Παναγία όταν αντίκρισε για πρώτη φορά το ξεχωριστό αυτό κομμάτι γης. Αλλά πρωτίστως είναι η πνευματική αύρα και η απόλυτη ψυχική γαλήνη που αποπνέει το απομονωμένο αυτό κομμάτι της Ελληνικής γης.

Σκεφτείτε τώρα τί θα νοιώθατε αν μετά από όλα τα παραπάνω αντικρίζατε μπροστά στα μάτια σας ορισμένα από τα πιο Ιερά κειμήλια και Άγια Λείψανα του Ορθόδοξου χριστιανισμού. Κειμήλια που με αυταπάρνηση και σε πολλές περιπτώσεις με αντάλλαγμα την ίδια τους τη ζωή, οι μοναχοί κατάφεραν να τα προφυλάξουν στο πέρασμα των αιώνων από τους διάφορους εισβολείς και να τα διατηρήσουν ανέγγιχτα, ως μέρος των ανεκτίμητης πνευματικής, πολιτιστικής και ιστορικής αξίας θησαυρών του εκάστοτε μοναστηριού. 

 

Η προσκυνηματική κρουαζιέρα ξεκινάει κάθε Πέμπτη στις 11:00 από το λιμάνι της Ουρανούπολης και το πρόγραμμά της είναι ίδιο ακριβώς με αυτό της Κρουαζιέρας #1, δηλαδή της κλασικής κρουαζιέρας στο Άγιο Όρος. Η μοναδική διαφοροποίηση είναι η στάση που κάνουμε μπροστά από κάποιο μοναστήρι για να ανέβουν πάνω στο σκάφος οι μοναχοί με τα Ιερά Λείψανα. Οι μοναχοί παραμένουν στο καράβι μέχρι να προσκυνήσουν όλοι όσοι επιθυμούν τα Ιερά κειμήλια και στη συνέχεια αποχωρούν με την βάρκα τους κι εμείς συνεχίζουμε την κρουαζιέρα μας στα υπόλοιπα μοναστήρια της διαδρομής μας.

Περνώντας μπροστά από κάθε μοναστήρι ή Σκήτη ενημερώνεστε από την ξενάγηση του πλοίου για την ιστορία της κάθε μονής, αλλά και τη ζωή των μοναχών μέσα στη μοναστική πολιτεία. 

Η διαδρομή μας ολοκληρώνεται στην Ιερά Σκήτη της Αγίας Άννας, από όπου στη συνέχεια παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής. 

 

Στην Ουρανούπολη φτάνουμε στις 15:00 και φεύγοντας από το καράβι είναι βέβαιο ότι οι εμπειρίες και οι αναμνήσεις που θα αποκομίσετε από την εκπληκτική αυτή κρουαζιέρα θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη σας.Πληροφορίες        Περιλαμβάνει
       Highlights
 • Ημέρα: Κάθε Δευτέρα & Σάββατο
   
 • Λιμάνι αναχώρησης: Ουρανούπολη
 • Ώρα αναχώρησης: 11:00
 • Ώρα επιστροφής: 15:00
 • Απολαύστε μια πιο εξατομικευμένη εμπειρία κρουαζιέρας με ένα καινούριο υπερσύγχρονο πλοίο και χωρίς μεγάλο αριθμό συνεπιβατών
 • Προσκύνημα πάνω στο πλοίο, Ιερών Λειψάνων που προέρχονται απο κάποιο μοναστήρι της διαδρομής μας
 • Λεπτομερής ξενάγηση απο τα ηχεία του σκάφους στην ιστορία του κάθε μοναστηριού
 • Απολαύστε μια μοναδική εμπειρία ζωής με την περιήγηση στο "Περιβόλι της Παναγίας" σε συνδυασμό με προσκύνημα Ιερών Λειψάνων
 • Μοναδικές εικόνες των Βυζαντινών μοναστηριών που παραμένουν αναλοίωτα για περισσότερα απο 1000 χρόνια

Η Προσκυνηματική περιήγηση στο Άγιο Όρος εκτελείται κάθε Δευτέρα & Σάββατο στις 11:00 από το λιμάνι της Ουρανούπολης.